Kaşlar neden düşer?
Göz kapakları, kaşlar ve alın bölgesi yüzün üst bölümünü oluşturur ve estetik açıdan beraber değerlendirilir. Yaşlılığın en büyük belirtisi olan göz kapaklarındaki düşüklük ve oluşan deri fazlalığı kaş ve alın bölgesinin zamanla yer çekimine yenik düşerek aşağıya doğru düşmesinden kaynaklanır. Bu bilgiler ışığında insanlarda estetik nedenlerle kaşların yukarı doğru kaldırılması için yapılan estetik cerrahi işlemlere kaş asma ya da kaş kaldırma denilmektedir.
Kaş düşüklüğü hangi sorunlara yol açar?
Kaş düşüklüğü göz kapağının üst kısmının şişkin ve kırışık görünmesine yol açabilir. Bu durum yorgun, yaşlı ve hüzünlü bir görünümün ortaya çıkmasına neden olur.
Kaş kaldırma yöntemleri nelerdir?
Gelişen teknolojiyle birlikte estetik alanında birçok kaş kaldırma yöntemleri geliştirilmiştir. Kaş kaldırma ameliyatsız ya da ameliyatlı yöntemlerle yapılabilir.
Botoks ile kaş kaldırma
Etkili ve hızlı bir yöntem olan botoks ile kaşlar 1-2 milimetreye kadar kaldırılabilir. Böylece üst göz kapağında ferah bir etki oluşur. Geçici bir yöntem olduğu için 4-6 ayda bir tekrarlanması gerekir. Ancak kaş kaldırma botoksu, hastada üst göz kapağı düşüklüğü ve aşırı düzeyde deri fazlalığı varsa uygun bir yöntem olmayabilir. Çünkü botoks işlemi, bu kapakların daha da düşmesine yol açabilir.
Dolgularla ile kaş kaldırma
Kaşların yan bölgesindeki düşüklüğü gidermek için kaşların kuyruk kısmından deri altına dolgu yapılarak düşüklük düzeltilmektedir. Bu işlen etkili ve hızlı bir yöntemdir ve klinik şartlarında uygulanır. Etkisi yaklaşık 1-1,5 yıl sürer ve tekrar uygulanması gerekir.
Kaş kaldırma ameliyatı nasıl yapılır?
Kaş kaldırma estetik ameliyatı lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Ortalama yarım-bir saat süren ameliyatta farklı teknikler kullanılabilir. Genellikle erkek hastalarda üst göz kapağından girilerek ya da doğrudan kaş kuyruğunun düşük olduğu yerin üzerinden deri çıkarılarak gerçekleştirilir. Erkeklerde saç içinden giriş gerçekleştiğinde ileride saçların dökülmesi sonucu izlerin görülebilmesi nedeniyle saç içi kesiler pek tercih edilmemektedir. Saç içinden giriş kadın hastalarda çok sık tercih edilmektedir. Kaş kaldırma ameliyat teknik ve yöntemlerinin diğerlerinden en büyük farkı saçlı derideki kesi miktarının küçük olmasıdır. Genellikle şakaklarda ve kafanın ön bölgesindeki saçlı deride toplam üç küçük kesi yapılır.
Kaş kaldırma ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyat öncesinde oje, takı, lens çıkarılmalıdır. Sigara kullanımını bırakması ya da azaltması önerilir. Kan sulandırıcı özelliği olan ilaç ve bitki çaylarının kullanımına son verilmesi gerekir. Hastaların kullanması gereken ilaçları, muayene sırasında hekimlerine bildirmeleri ve planlamanın bu doğrultuda yapılması gerekir.
Dikişle ve kaş üzerinden deri çıkarılması ile kaş kaldırma yöntemi
Bu yöntem özellikle kaş kuyruğu düşük olan kişilerde ve genellikle erkek hastalarda tercih edilir. Dikiş yönteminde; kaşların kuyruk kısmından deri altına girilerek saçlı olan derideki kas ve kemiği örten zarın üzerine doğru dikiş atılır. Böylece kaşlar kaldırılarak daha estetik bir görünüm elde edilir. Kaş üzerinden doğrudan deri çıkarılması yönteminde ise; kaşların ve özellikle kaş kuyruğunun düşük olduğu hastalarda kaşın üzerinden doğrudan deri çıkarılarak kaşların kaldırılması sağlanır. Bu yöntem genellikle erkeklerde tercih edilir. İzler kaşların üst sınırında gizlenir.
İple kaş kaldırma
Bu yöntemde saçlı deriden küçük bir kesi ile kaşın kenarları ve orta kısımlarına ulaşılır. Ardından düşen/sarkan bölümler olması gerektiği konuma özel ipler kullanılarak taşınır ve sabitlenir. Bu yöntemin uygulama ve iyileşme süresi kısadır. Ancak bu yöntemin kalıcılık süresi de kısadır. Ortalama 1 yıl içerisinde kaşlar eski görünümüne geri dönebilir.
Endoskopik kaş kaldırma
Eğer alın ve kaş bölgesinde yaşlanma belirtileri fazla ise bu çeşit bir kaş kaldırma operasyonu tercih edilir. Saçlı olan deride küçük kesiler yapılarak deri altından alın ve kaşa doğru girilir. Böylece kaşları çatmaya yarayan kaslara, kaşın kuyruk bölgesine ve orta kısmına rahatlıkla ulaşılır. Kaş için uygun şekil belirlenerek dikiş işlemi tamamlanır. Dikişler saçlı olan derinin içerisinde yer aldığı için görünmez.
Kaş kaldırma ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?
İyileşme süreci, uygulanan yönteme ve ek işlemlere göre değişiklik gösterir. Ameliyatla yapılan kaş kaldırma ameliyatı sonrası dikişler kendiliğinden eriyebilir. Erimeyen dikiş kullanıldıysa yaklaşık 1 hafta sonra bunlar alınır. Şişlik ve morluklar olursa genellikle 1 hafta içerisinde yok olur. Ameliyat bölgesine birkaç gün soğuk uygulanması önerilir. Bu ameliyatta ağrı fazla hissedilmez.
Hastalar ameliyattan 1-2 gün sonra duş alabilir, birkaç gün sonra ağır işler dışında iş hayatına dönebilir. Bu dönemde makyaj yapılmasında sakınca yoktur. Ameliyattan 2-3 hafta sonra hafif egzersizler, 4.haftadan sonra da daha eforlu spor yapılmaya başlanabilir.
Hastalar ameliyat sonrası bir süre kaşlarını hareket ettirirken zorluk ve bu bölgede hissizlik yaşayabilir ancak bu durum geçicidir.
Kaş kaldırma kalıcı mıdır?
Kaş kaldırma, diğer estetik ameliyatlarda olduğu gibi tamamen kalıcı bir estetik operasyon değildir ve etkisi birçok faktörden etkilenmekle birlikte ortalama 8-10 yıl sürer ancak kaşlar genellikle ameliyat önceki durumuna gelmez; sadece belirli bölgelerde hafif gevşeme ve sarkma olur. İple askı yönteminin uygulandığı kaş kaldırma işlemlerinde bu süre yaklaşık 1 yıl, botoksta ise 4-6 ay arasındadır.
Kaş kaldırma operasyonu komplikasyonları nelerdir?
Kaş kaldırma operasyonlarında çok nadir de olsa kanama ve enfeksiyon gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Ancak bu komplikasyonlar nadiren görülür ve bu alanda ciddi kanamaya neden olacak büyük damarlar yoktur. Hastanın kan sulandırıcı ilaçlardan bitkisel takviyelerden uzak durması ve en önemlisi sigara kullanımını bırakması direnci ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyonun oluşma riskini azaltacak ve engelleyecektir.
Kaş kaldırma işlemi sonrası nadir de olsa kesinin yapıldığı bölgede saç kayıpları meydana gelebilir. Ameliyat sonrası bu bölgedeki sinirlerde hasar meydana gelme olasılığı, düşük de olsa vardır. Alanında deneyimli bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilen kaş kaldırma işlem ve ameliyatlarından, bu riskler minimize edilmiş olur.
Kaş kaldırma 2021 fiyatları
“Kaş kaldırma fiyatları”, “kaş kaldırma fiyatları 2022”, “kaş kaldırma estetiği fiyatları” ve “kaş düşüklüğü estetiği fiyatı” bu operasyonu planlayan hastaların sık sorduğu sorular arasındadır. Ameliyatın maliyetini belirleyen çok sayıda unsur mevcuttur. Hastanın genel durumu, kullanılacak yöntem, ameliyatın ya da işlemin yapıldığı hastane, cerrahınızın bilgi, beceri ve tecrübesi bu unsurlardan bazılarıdır. Kaş kaldırma işlem ve ameliyatlarının fiyatları hakkında en doğru bilgiyi, muayene sırasında hekiminizden alabilirsiniz.
Not: T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı kuruluşların (hastane, tedavi merkezi ve estetik klinikleri vb.) internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yayınlanan kanun ve genelgeyle yasaklanmıştır. ☏ +90 212 257 1515 ✆ +90 541 334 3484 telefon numaralarını arayarak ya da çevirim içi durumlarında canlı destek hattından ya da info@sukruyazar.com mail adresinden yazarak kaş kaldırma fiyatları ne kadar, işlem ve ameliyat süreçleri nasıl ilerliyor vb. gibi kaş kaldırma estetiği ile ilgili tüm merak ettiğiniz sorularınızı hasta danışmanlarına ileterek bilgi alabilirsiniz.
Kaş kaldırma botoksu sonrası tekrar ameliyata gerek var mıdır?
Kaş kaldırma botoksu son yıllarda sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Basit olması, risklerinin nerede ise sıfıra yakın olması, günlük hayatı etkilememesi bu yöntemin en büyük artılarının başında gelmektedir. Ancak kaş kaldırma botoksunun etkisi hastalarda 4-6 ay kadar devam etmektedir. Eğer hastanın kas yapısı uygun değilse botoksun etkisi de yeterli olmayacaktır. Botoksla sadece kaşların dış kısmında kalkma sağlanması da yöntemin kullanım alanını sınırlı kılar. Bu nedenle botoks kaş kaldırmada geçici bir süre etkili olur. Daha uzun süre etki isteniyorsa kaş kaldırma ameliyatı yapılması önerilir.
Evde kaş kaldırma
Estetik müdahale ve ameliyatlardan çekinen, ya da kaş düşüklüğünü kendi kendine yok etmek isteyen hastalarımız, evde kaş kaldırma yöntemlerini de merak ederek araştırmaktadır. Bazı masaj uygulamaları ya da göz makyajına ilişkin bazı tekniklerle kaşların daha yukarıda görünmesi mümkün olabilir. Ancak bu yöntemler, mevcut sorunu çözemez, sadece kamufle edebilir.
You must be logged in to post a comment.