Mezoterapi Nedir?
Farmakolojik ve bitkisel ilaçların vücudun belirli bölgelerine enjekte edilerek mezoderm adı verilen bölgeden kaynaklanan hastalıkların tedavisi için kullanılan tıbbi yönteme Mezoterapi denilmektedir. Fransa’da ortaya çıkan bu tedavi yöntemi günümüzde çok büyük gelişmeler kaydederek pek çok hastalığın tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Mezoterapi’nin ana çalışma prensibi ilaçların hastalığın bulunduğu yerin olabildiğince yakınına enjekte edilmesi ile tedavinin çok daha hızlı ve etkili olmasının sağlanmasıdır.
CİLDİNİZİN GÜZELLİK İKSİRİ: İKSİR 715
Yaş, çevresel faktörler ve genetik yatkınlık, cildimizde istenmeyen görüntüleri ortaya çıkarır. Hepimiz daha genç, parlak, sağlıklı ve dolgun görünümlü bir cilde sahip olmak isteriz. Ancak söz konusu etkenler kırışıklıklara, mat ve cansız görünüme yol açabilir. İksir 715, cildin kalitesini yükseltmek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretilen bir üründür.
Yüksek konsantrasyonlu hyalüronik asit formülü ile cildin erken yaşlanmasını önlemeye destek olur ve cildin yoğun şekilde nemlenmesini sağlar. İksir 715’in içeriğinde yer alan mineral ve amino asitler; cildin ipeksi, sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Uygulamanın etkileri ilk uygulamada ortaya çıkmaya başlar. 3-4 ayda bir tekrarlanması uygulananın etkinliğini korur.
İksir 715 yüz, boyun, dekolte, el sırtı ve cildin elastikiyetini kaybetmiş bölgelerinde güvenle uygulanabilir.
Mezoterapi Ne İşe Yarar?
- Mezoterapi sayesinde ağız ya da damar yoluyla alınan ilaçların çok daha düşük dozu ile hastaların tedavisi sağlanır. Çünkü hastalığın olduğu yerdeki derinin orta tabakasına ilaçlar doğrudan enjekte edildiği için ilgili bölgeye ilacın etkisi hemen ulaşır.
- Diğer yöntemlerde olduğu gibi ilaç karaciğerde parçalanmaz. Bu nedenle vücudun diğer bölgelerine herhangi bir yan etkisi olmaz.
- Güvenilir eller tarafından doğru ilaçlarla uygulanan Mezoterapi ile az sayıda seansla tedavi olmak mümkündür.
- Mezoterapi’nin uygulanması gereken yerin tespiti çok önemlidir. Hastalığın nedeni belirlendikten sonra doğru yere uygulanan tedavi ile çok daha az dozda ilaçla iyileşme sağlanır. Bu nedenle alanında uzman ve deneyimli bir doktordan destek almak gerekir.
Mezoterapi Uygulaması Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Dünya genelinde günden güne daha da popüler hale gelen Mezoterapi birçok hastalığın tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Oldukça hızlı ve etkili sonuçlar ortaya çıkan bu tedavi yönteminin tercih edildiği başlıca alanlar aşağıdaki gibidir:
- Akut ve kronik ağrı kontrolü
- Saç hastalıkları
- Akne tedavisi
- Romatizmal hastalıklar
- Spor yaralanmaları ve sakatlıkları
- Yağ dokusu hastalıkları
- Damar hastalıkları
- Jinekolojik, ürolojik, nörolojik bazı hastalıklar
- Mide ve bağırsak sistemi ile ilgili hastalıklar
- Leke Tedavisinde Mezoterapi
Mezoterapinin en çok kullanıldığı tedavilerden biri olan cilt lekeleri, hem kadınlar hem erkekler için çok ciddi bir sorundur. Mezoterapi öncesi ciltteki lekenin nedeni bulunmalıdır. Bu nedenle kişiye özel tedavi uygulanır. Lekenin cinsine ve oranına göre gerekli ilaçlar hazırlanarak ince uçlu mezoterapi iğnesi yardımıyla lekeli bölgedeki derinin altına hazırlanan karışım verilir. Tedavi lokal anestezi altında gerçekleşir. Ortalama 15 dakika süren seans süresince herhangi bir acı hissedilmez. Seanslar 10 günde bir gerçekleşir. Lekenin derecesine göre 4 ile 6 arası seans gerçekleşir. - Saç Mezoterapisi
Mezoterapi saç dökülmelerini durdurmak ve saçlara kaybettiği canlılığı geri kazandırmak amacıyla da uygulanır. Öncelikle saç dökülmesinin nedeni belirlenerek ona göre ilaç hazırlanmalıdır. Genel olarak aşağıdaki gibi durumlarda sıklıkla Mezoterapi tedavisi tercih edilir.- Stres kaynaklı
- Mevsime bağlı
- Gebelik sonrası
- Hormonal
- Genetik saç dökülmeleri
Kişiye özel olarak hazırlanan ilaç saç derisinin altına enjekte edilir. Mikro iğnelerle gerçekleştirilen enjekte işlemi esnasında herhangi bir ağrı ya da acı oluşmaz. - Cilt Mezoterapisi / Mezolifting
Mezolifting olarak da adlandırılan Mezoterapi cilt işlemi sırasında vitamin, antioksidan, ve hyaluronik asit gibi karışımlar cildin alt kısımlarına enjekte edilir. Böylece ciltteki kolajen ve elastin üretimi artırılarak cilde canlılık kazandırılır. Cilt Mezoterapi işlemi özellikle yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki sarkıklığı gidermek ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak için tercih edilir. Ortalama yarım saat süren seansların sayısı kişideki sorunlu bölgenin durumuna göre değişiklik gösterir.
Vücut Mezoterapisi ile Bölgesel Zayıflama
Vücut Mezoterapi uygulaması, özellikle bölgesel incelme için sıklıkla kullanılır. Sorunlu olan bölgedeki derinin altına hazırlanan ilaç enjekte edilir. İlaç sayesinde dolaşım düzelerek lenfatik sistem canlanır. Böylece hücre içerisindeki yağ metabolizması hızlanır ve hücre sayısı azalarak serbest kalan yağ asitleri dolaşımla vücuttan dışarı atılır. Yaklaşık yarım saat süren seans kişideki sorunun büyüklüğüne göre seans sayısı ya da sıklığı değişiklik gösterir. Mezoterapi selülit tedavisinde de kullanılan etkili bir yöntemdir. Tedavi sonrasında hasta normal hayatına hemen geri dönebilir. Ancak bu süreçte hastanın solaryumdan ya da güneş banyosundan kaçınması gerekir. Ciltteki hassasiyet ve kızarıklık geçtikten sonra kişinin artık güneşten uzak durmasına gerek kalmaz. Herhangi bir acı ya da ağrı gerçekleşmez.
Mezoterapi Fiyatları
T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı estetik tedavi kliniklerinin, hastanelerin ve resmi sağlık kuruluşlarının web sitelerinde mezoterapi işlemlerinin fiyatlarını belirtmeleri yasal değildir.
☏ +90 212 257 1515 ✆ +90 541 334 3484 telefon numaralarını arayarak ya da canlı destek hattından “Mezoterapi fiyatları ne kadar, yüz ve saç mezoterapi fiyatları” vb. gibi sorularınızı hasta danışmanlarına ileterek hemen bilgi alabilirsiniz.
Mezoterapi Sıkça Sorulanlar
Estetik uygulamaları öncesi, sırası ve sonrasıyla ilgili en çok merak edilenler
- Günde 1 saat yürüyüş yapılmalı,
- Sigara ve alkol kullanılmamalı,
- Tuz, kahve, çay veya yağlı yiyecek tüketiminden kaçınılmalı,
- Uyku düzenine dikkat edilmeli,
- Kabızlık yaşanmamasına dikkat edilmeli,
- Aşırı stresli durumlara girilmemelidir.
Mezoterapi uygulama araları en az 5 gün ile 1 hafta civarında olmalıdır.
Mezoterapi ile ilgili Instagram gönderileri:
You must be logged in to post a comment.