Yeniden Kulak Yapımı Nedir?
Kulağın yokluğu veya şeklinin düzgün olmaması (microtia) durumunda tıpta tercih edilen tedavi yöntemleri yeniden kulak yapmak olarak adlandırılabilir. Yeni kulak yapımı tedavisine genellikle 5 yaşında başlanmaktadır ve bu süreçte çocuğun diğer kulağına benzeyen bir kulak yapmak için 3-4 ameliyat gerekir. Bu ameliyatların herhangi bir aşamasında sorun olursa ameliyat sayısı artar ve ameliyat yönteminin değiştirilmesi gerekir. Yeniden kulak yapma işlemi için ameliyat dışında alternatif bir yöntem ise takma kulak uygulanmasıdır.
Yeniden Kulak Yapma Ameliyat Detayları Nelerdir?
Ameliyat çocukluk çağında yapılırsa her aşaması genel anestezi altında yapılır. Erişkinlerde kulak yapımı ameliyatlarının bazı aşamaları lokal, bazı aşamaları ise genel anestezi altında yapılır.
- Ameliyat: Genellikle şekli bozuk kıkırdağın çıkarılması için,
- Ameliyat: Kaburga kıkırdağından hazırlanan kıkırdak çatının kulak bölgesindeki deri altına yerleştirilmesi için,
- Ameliyat: Bu kıkırdağın arkasına deri grefti konarak kulağın kaldırılması ve kulak memesinin yerine adapte edilmesi için,
- Ameliyat: Bazı düzeltmeler için revizyon için yapılır.
Tüm yeni kulak yapımı ameliyatlarında hem kulak bölgesinde, hem de göğüs kafesi ön duvarında ameliyat izleri oluşur. Kulağın kıkırdak çatısı için “implant” adı verilen hazır materyaller olduğu halde genelde daha ihtimam gerektiren bir yöntem olan hastanın kendi kaburga kıkırdağı tercih edilir. Bazen 1. veya 2. ameliyatta doku genişletici konarak süreç azaltılabilir. Doku genişletici konan hastalar, bunu şişirtmek için genellikle 2-3 ay süreyle haftada 1-2 gün doktoruna gitmek zorunda kalırlar.
Yeniden Kulak Yapımı Sıkça Sorulanlar
Estetik uygulamaları öncesi, sırası ve sonrasıyla ilgili en çok merak edilenler
Türkiye Plastik Cerrah
☏ +90 212 257 1515 ✆ +90 541 334 3484 telefon numaralarını arayarak, info@sukruyazar.com mail adresine mesaj göndererek ya da çevirim içi durumlarda canlı destek hattını kullanarak “yeniden kulak yapımı, yeni kulak yapma tedavisi, yeni kulak yapımı fiyatları” vb. gibi sorularınızı ileterek Prof. Dr. Şükrü Yazar’ın deneyimli asistanlarından bilgi alabilirsiniz.
- İlk haftalarda hastanın kulak dokusunda şişliklerin oluşması olağandır. Her geçen gün bunlar azalır ve birbirini izleyen haftalar içinde kulaktaki ödem azalır. Kıvrımlar daha iyi şekilde ortaya çıkar ve giderek son şeklini alır.
- İlk haftalarda hasta, tedavi bölgesini korumak için oluşabilecek olası travmalardan, güneş ışığından, sauna ve solaryumdan kaçınmalıdır.
- Kulak yapımı ameliyatları birkaç ay aralıklarla yapıldığı için bütün ameliyatların tamamlanması 1 yılı bulur.
- Dış kulak yolunun yapılması genellikle işitmeyi arttırmaz. Ama gerekirse bu ameliyatlar tamamlandıktan sonra Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı tarafından dış kulak yolu yapılır.
You must be logged in to post a comment.