Yağ Enjeksiyonu Nedir?
Vücudun herhangi bir bölgesine hacim ve şekil vermek için hastanın kendi vücudundan alınan yağların belirli işlemlerden geçirilerek tekrar enjeksiyon planlanan bölgeye verilmesi işlemine yağ enjeksiyonu denir. Bu estetik cerrahi tedavi yönteminde kullanılacak yağlar, özel enjektörlerle genel olarak hastanın karın, bel ve bacak içi bölgelerinden alınmaktadır. Bu cerrahi uygulamada başarılı sonuçlar alınabilmesi için işlemin Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı tarafından yapılması önemlidir.
Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Uygulanır?
Yağ enjekte etme uygulamasında en sık olarak uygulandığı bölge yüz olmakla birlikte vücudun birçok yerine de uygulanmaktadır. Şöyle ki;
- Yüz bölgesinde yağ oranının azaldığı yerlerde,
- Burun ile dudak arası çizgilerin olduğu alanlarda,
- Gözaltlarında,
- Çukurluk olan herhangi bir bölgede,
- Yanaklarda,
- Elmacık kemiğinin olduğu bölgede,
- Çene ucunda,
- Peniste, bayanların genital bölgelerinde,
- Vulvada,
- Büyütmek amacıyla göğüslerde,
- Belirginleştirmek için popoda,
- Eksiklik ya da eğriliklerin düzeltilmesi için bacaklarda yağ enjeksiyonu sıklıkla kullanılmaktadır.
Yağ Enjeksiyonunda Kullanılan Yağlar Nereden Elde Edilir?
Yağ enjeksiyonunda kullanılan yağlar Liposuction tekniği ile hastanın kendisinden elde edilir. Bununla birlikte bu işlem için kullanılan Liposuction tekniği biraz daha farklıdır. Düşük basınçlı enjektörler yardımıyla yağın alınması önemlidir. Çünkü yağın parçalanmadan alınması gerekir. Böylece sonuç çok daha başarılı olur. Ayrıca klasik Liposuctionda alınan yağ miktarından daha az yağ dokusu alınır. Yağ enjeksiyonunda kullanılacak olan bu yağlar genellikle karın ya da popo bölgesinden temin edilir.
Yağ Enjeksiyonu İşlemi Nasıl Yapılır?
Yağ enjeksiyonu için sedasyon anestezi, lokal anestezi ya da genel anestezi gerçekleştirilir. Genellikle çok geniş alanlarda gerçekleşmeyen uygulamalarda sedasyon anestezi tercih edilir. Bu prosedür ortalama olarak 30 ile 60 dakika arasında sürer. Ortalama 2 saat içerisinde hasta evine rahatlıkla gidebilir.
Yağ Enjeksiyonu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Yağ enjeksiyonu sonrası iyileşme bu işlemin yapıldığı bölgenin genişliğine bağlı olarak ortalama 3 ile 5 gün arasında sürer. Yağ enjeksiyonu sonrası şişlikler ise genel olarak 1 hafta içinde yok olur. Yağların alındığı ya da transfer edildiği yerlerde herhangi bir iz oluşmaz. Sonuç ortalama 1 ay sonra görülebilir. Ancak değişiklikler 6 ay süresince devam eder. Bu sürecin sonunda nihai görünüm ortaya çıkar. Enjekte edilen yağların bir kısmı belli bir süre sonra eriyerek dolgunluğunu kaybedebilir. Böyle bir durumda işlem tekrar edilebilir. Ancak genel olarak aktarılan yağlar kalıcılığını korur.
Yağ enjeksiyonu kalıcılığı birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir.
- Kullanılan cerrahi aletler ve kanüller,
- Yağın elde edilişi ve verilişi sürecinde uygulanan teknikler,
- Yağların geçtiği işlemler,
- Yağın alındığı alanlardır.
Vücudun her bölgesinde sonuç aynı derecede başarılı değildir. Hareketsiz bölgelerde sonuç daha başarılıyken, dudak gibi hareketli bölgelerde kalıcılık çok daha azdır.
Yağ Enjeksiyonu Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?
İşlem sonrası şişlikleri azaltmak için hemen soğuk uygulama yapılır. Her Saat başı da 15’er dakika olmak üzere uygulama yapılan bölgede soğuk jeller ya da buz torbası dolaştırılır. Enjeksiyon yapılan bölge işlemin ertesi günü yıkanabilir. Ayrıca nemlendirircili kremler kullanılabilir. 4 ya da 5 günsen sonra da hafif masajlar yapılarak şişliklerin dağıtılması sağlanır. Özellikle bu süreçte aşırı sıcaktan ve buhardan mutlaka kaçınılmalıdır. Yağ enjeksiyonu yaptıranlar ilk günler haricinde rahatsızlık yaşamazlar. Ödemler ya da morluklar birkaç güne kadar geçeceği için kişi sosyal hayatına kolaylıkla dönebilir. İşlem sonrası giriş yerlerine konulan bantlar birkaç saat sonra çıkartılır. Doktor gerekirse koruyucu amaçlı olarak da antibiyotik kullanımını önerebilir.
Yap Enjeksiyonu Öncesi Hasta Nasıl Hazırlanır?
Yağ enjeksiyonu öncesinde ortalama iki hafta süresince aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlardan kaçınılmalıdır. Ayrıca iyileşme sürecinin hızlanması adına sigaradan da uzak durulmalıdır. Hastanın daha önce yaşamış olduğu hastalıkları ve düzenli kullandığı ilaçlar varsa isimlerini muhakkak doktorla paylaşması gerekir.
Yağ Enjeksiyonu İşleminin Zararları ve Komplikasyonları Nelerdir?
Çok nadir de olsa diğer bütün cerrahi işlemlerde olduğu gibi yağ enjeksiyonunda da bazı komplikasyonların ortaya çıkması olasıdır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;
- Enfeksiyon riski,
- İşlem bölgesinde kızarıklık,
- Ağrıda artış,
- Aşırı hassasiyet,
- Vücut ısısında yükselme,
- Asimetri oluşumu,
- Uygulama bölgesinde uyuşukluk ya da aşırı hassasiyet,
- İşlem bölgesinde oluşan renk değişikliği,
- Belirli bir noktaya aşırı yağ verilmesi, şeklindedir.
Yağ enjeksiyonunu yaptıranlar arasında başarı oranı uygulanan tekniğe ve kullanılan aletler kadar doktorun uzmanlığına da bağlıdır. Steril ortamda, en iyi aletlerle ve konusunda uzman doktorlarla bu prosedürü gerçekleştirmek işlemin başarı şansını arttırarak, istenilen vücut şekline kolay ve sorunsuz şekilde ulaşılmasını sağlar.
Yağ Enjeksiyonu Sıkça Sorulanlar
Estetik uygulamaları öncesi, sırası ve sonrasıyla ilgili en çok merak edilenler
T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı hastane, estetik ve tedavi merkezlerinin web sitelerinde yağ enjeksiyonu fiyatlarını belirtmeleri yasaktır ve bu kurala uymayan estetik merkezlerine cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu sebeple yağ enjeksiyonu uygulamalarının fiyatlarını Nişantaşı Şükrü Yazar Estetik Kliniği, web sayfasından hastalarına iletememektedir. Ayrıca Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Şükrü Yazar’ın estetik yağ enjeksiyonu fiyatlarıyla alakalı net bilgiler verebilmesi için hastanın mevcut sağlık durumunu, şikayetlerini ve beklentilerini analiz etmesi gereklidir. Hastanın muayene edilmesi ve ne gibi işlemlere ihtiyacı olduğunun belirlenmesi sonrasında 2019 yılı yağ enjeksiyonu fiyatları netleşmektedir.
Plastik Cerrahi Uzmanı İstanbul Avrupa Yakası
☏ +90 212 257 1515 ✆ +90 541 334 3484 telefon numaralarını arayarak ya da canlı destek hattından “2019 yağ enjeksiyonu fiyatları ne kadar, süreçler nedir, ödemeler nasıl yapılıyor” vb. gibi sorularınızı asistanlara ileterek bilgi alabilir ve uzman doktorla görüşmek istediğinizi belirterek randevu isteyebilirsiniz.
Normal yağ enjeksiyonundan farklılık gösteren mikro yağ enjeksiyonunda, yağ dokuları daha ince bir şekilde temin edilir ve küçük bir iğne ucundan geçebilmesi için küçültülür. Mikro yağ enjeksiyonu ile yüz bölgesinde bulunan ince kırışıklıklar, alın çizgileri, göz çevresi kırışıklıkları, kaş arası çizgileri, dudak üstündeki çizgiler bu yöntemle giderilir. Ayrıca bu yöntemde çok miktarda yağ enjeksiyonu verilmez. Mikro yağ enjeksiyonu sayesinde yüz genelinde bir yenilenme ve gençleşme gerçekleşir.
Yağ enjeksiyonu sonrasında az miktarda ödem oluşabilir. Özellikle dudağa yağ enjeksiyonu yaptıranlar arasında bu ödem daha fazla gözükür. Ancak birkaç gün içerisinde azalıp, normal haline döner.
Kalçaların şeklinin düzeltilmesi ya da daha önce yapılmış Liposuction deformatilerinin düzeltilmesi amacı ile yağ enjeksiyonu kullanılabilir.
Dolgu, sentetik ürünler için kullanılmaktadır. Bunlar laboratuar ortamında üretilmiş içerisinde hyalüranik asitler bulunan malzemelerdir. Yağ dolguları ile sentetik dolgular arasında bazı farklar bulunmaktadır. Kalıcılık yağ dolgularında daha fazladır. Sentetik dolgularda çok azda olsa görülen alerjik durumlar yağ dolgularında asla görülmezler.
Enjekte edilen dokuların bir bölümü vücut tarafından emilerek yok edildiği için bir süre sonra yeni enjeksiyonlar gerekebilir. Erime oranı % 30-70 arasında değişebilir. Bu miktar, enjeksiyonun yapıldığı bölgenin hareketli veya hareketsiz olma özelliğine bağlı olarak farklılıklar gösterir. Alın ve çene ucu gibi hareketsiz alanlarda yağın tutma ve emilme oranı, ağız çevresi gibi hareketli alanlara oranla daha farklıdır. Bu konudaki bir diğer uygulama, ilk işlem sırasında gereğinden fazla yağ ve doku ayırıp doku bankasında saklayarak ileride yapılacak enjeksiyonlar için hazırlık yapmaktır.
Yağ enjeksiyonlarında yağın alınacağı bölge seçilirken genellikle vücutta yağlanmanın fazla olduğu bölgeler tercih edilir. Bu bölgeler çoğunlukla karın, bel ve bayanlarda daha çok olmak üzere kalçadır. Yağ enjeksiyonu ile “meme büyütme” işlemi oldukça sınırlı olarak yapılabilir. Bu nedenle beklentiler gerçekçi olmalıdır. Aşırı oranlarda büyüme isteniyorsa, kalıcı implantların kullanılması tercih edilmelidir. Bunu test etmek amacıyla önce yağ enjeksiyonları yapılır, daha sonra eğer arzu edilirse implant uygulamalarına geçilir.
You must be logged in to post a comment.