Kök hücre enjeksiyonu / tedavisi kimler için uygundur?
Kök hücre tedavisi, hastanın kendi dokularının kullanıldığı ve “doğal” olarak nitelenebilecek bir işlem olduğu için genellikle yaş sınırı bulunmaz. Yaşlanma belirtilerini ve etkilerini ortadan kaldırmak isteyen hemen her hasta bu tedaviden yararlanılabilir. Tedavinin uygulanıp uygulanmaması gerektiği noktasında son kararı plastik cerrahınız verecektir.
Kök hücre enjeksiyonu ne işe yarar?
Öncelikle kişiden temin edilen yağ dokusundaki kök hücreler yağdan arındırılır ve özel işlemlerden geçirildikten sonra tekrar kişiye verilir. Kök hücrelerin enjekte edildiği bölgelerde kök hücrelerin etkisi ile kan akışı artarak hasarlı dokuların onarımı gerçekleşir. Mevcut yapı iyileşerek yaşlanma belirtileri ortadan kalkar. Normal şartlarda vücuttaki kök hücreler zamanla hasarlı dokuları onarma yetisini kaybeder ya da etkinliği azalır. Ancak kök hücre enjeksiyonu ile; belirli işlemlerden geçirilen kök hücreler kişinin tedavi edilmek istenen bölgelerine daha yoğun oranlarda tekrar verildiğinde eskisi gibi fonksiyonel olarak çalıştığı ve vücudun canlanması ve tazelenmesini sağladığı gözlenmektedir.
Kök hücre enjeksiyonu ne kadar sürer?
Uygulama hastadan yağ dokularının alınması, kök hücrelerinin ayrıştırılması ve tekrar hastaya enjekte edilmesi şeklinde üç aşamadan oluşur. Bu üç aşama yaklaşık 1-2 saat kadar sürer.
Kök hücre enjeksiyonu nasıl yapılır?
Çok daha genç ve canlı görünmek isteyen herkes yaşlanma belirtilerini engellemek için kök hücre enjeksiyonu ile tedavi olabilir. Ancak öncelikle bu alanda uzman ve deneyimli bir plastik cerrah tarafından muayene edilmeli ve doktora beklentiler detaylı bir şekilde anlatılmalıdır. Ardından hastaya tedaviyle ve yapılacak işlemlerle ilgili bilgi verilir. Kişinin hangi bölgesinden yağ alınacağı belirlenir. Kişideki tedavi edilecek hasarlı dokular belirlenerek yapılacak işlemlere karar verilir.
Kök hücre enjeksiyonu yapılacak işlemlere bağlı olarak plastik cerrahın seçeceği anestezi yöntemi altında yapılır. Kök hücre elde etmek için, genellikle mini liposuction tekniği ile kişinin kendisinden alınan yağdan elde edilir. Bu kök hücre belirli yöntemlerle yağdan ayrıştırılarak tedavi edilecek olan bölgelere enjekte edilir. Uygulama yaklaşık 1-2 saat sürer.
Kök hücre enjeksiyonu sonrası iyileşme süreçleri
Kök hücre enjeksiyonu sonrasında hasta hemen günlük hayatına geri dönebilir. Sonuçlar bir ay içerisinde belirgin bir şekilde görülmeye başlanır. Sonrasında da kök hücreler kendini yenilemeye devam eder.
Kök hücre enjeksiyonu hangi alanlarda uygulanır?
Bu yöntem farklı amaçlarla vücudun birçok bölgesine uygulanır. En çok tercih edilen uygulama alanları ise şu şekilde sıralanabilir:
- Anti aging (yaşlanmanın önlenmesi)
- Yüzdeki kırışıkların tedavisi
- Yüz ovalinin toparlanması
- Boyun ve dekolte bölgesinin gençleştirilmesi
- Ellerin gençleştirilmesi
- Dudakların biçimlendirilmesi
- Sivilce ve yara izlerinin tedavisidir
- İyileşmeyen yaraların tedavisi
Kök hücre enjeksiyonunun sağladığı faydalar nelerdir?
Gelişen teknolojiyle birlikte tıp dünyasında yaşanan en önemli gelişmelerden biri kök hücre enjeksiyonu ile yapılan tedavidir. Eski dönemlerde sadece kemik iliğinden elde edilebilen kök hücre, günümüz teknolojisinde kişinin kendi yağ dokularından kolaylıkla temin edilebilmektedir. Bu yağ dokularından alınan kök hücreler çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra istenilen bölgeye enjekte edilerek bu bölgedeki hasarların iyileştirilmesi adına başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bunların başlıcaları şu şekilde sıralanabilir:
- Yaşlanmayı geciktirmesinin yanı sıra, vücudu gençleştirme konusunda da oldukça etkilidir.
- Kök hücre enjeksiyonu ile vücutta bütün olarak bir yenilenme süreci başlar.
- Vücudun kendini iyileştirmesine ve yenilemesine yardımcı olur.
- Kan akışı çok daha iyi bir hale getirildiği için mevcut damarların büyümesi ve yeni damarların gelişmesi sağlanır.
- Mevcut hücrelerin iyileşmesine vesile olduğu için anti-enflamatuar etki gösterir.
- Hasarlı dokuları iyileştirerek çok daha sağlıklı dokuların oluşmasına neden olur.
- Hücrelerin çok daha uzun süreli olmasını sağlar. Erken hücre ölümünü engeller.
- Kas, yağ ve kemik dokusu kaybını engelleyerek yaşlanma belirtilerinin önüne geçer.
- Cildin hızlı bir şekilde yenilenmesini, canlanmasını ve çok daha taze bir görünüm almasını sağlar.
Kök hücre enjeksiyonunun riski var mıdır?
Kişinin kendisine ait olan dokudan alınan kök hücrelerin kişiye tekrar aktarılması yoluyla gerçekleşen bir uygulama olduğu için çok daha doğal ve güvenilir bir yöntemdir. Kişinin kendi yağ dokularından elde edilen kök hücrelerle tedavi gerçekleştiği için alerji riski bulunmaz. Enjeksiyon öncesinde yağ almaya bağlı olarak uygulama sonrasında hafif ağrılar olabilir. Ancak bu ağrılar için müdahaleye gerek yoktur. Bu konuda uzman olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalarda deride beslenme sorunu, düzensizlikler ve tedavide yetersizlik ve etkili sonuç alamama gibi durumlarla karşılaşılabilir.
Kök hücre enjeksiyonu 2021 fiyatları
“Kök hücre tedavisi fiyatları”, “Kök hücre enjeksiyonu fiyatları 2022” bu operasyonu planlayan hastaların sık sorduğu sorular arasındadır. İşlemin maliyetini belirleyen çok sayıda unsur mevcuttur. Hastanın genel durumu, kullanılacak ekipmanın nitelikleri, işlemin yapıldığı hastane ya da klinik, cerrahınızın bilgi, beceri ve tecrübesi bu unsurlardan bazılarıdır. Kök hücre enjeksiyonu fiyatları hakkında en doğru bilgiyi, muayene sırasında hekiminizden alabilirsiniz.
Not: T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı kuruluşların (hastane, tedavi merkezi ve estetik klinikleri vb.) internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yayınlanan kanun ve genelgeyle yasaklanmıştır. ☏ +90 212 257 1515 ✆ +90 541 334 3484 telefon numaralarını arayarak ya da çevirim içi durumlarında canlı destek hattından ya da info@sukruyazar.com mail adresinden yazarak kök hücre enjeksiyonu fiyatları ne kadar, işlem süreçleri nasıl ilerliyor vb. gibi kök hücre tedavisi ile ilgili tüm merak ettiğiniz sorularınızı hasta danışmanlarına ileterek bilgi alabilirsiniz.
Sıkça sorulan sorular
Kök hücre enjeksiyonu, cilt lekelerine etkili midir?
Bu yöntem, cilt lekelerinin giderilmesinde de etkilidir. Kök hücre enjeksiyonu cilt kalitesini ve cildin kendi kendini onarma kapasitesini artırır. Lekelerin durumuna göre kök hücre enjeksiyonuna ek olarak lazer gibi yöntemlerden de yararlanılabilir.
Kök hücre tedavisi ile PRP’nin farkı nedir?
PRP, kandan elde edilen serumun enjeksiyonu ile yapılan bir tedaviyken kök hücre yağ dokularından ayrıştırılarak elde edilir. PRP uygulanan bölgeye, yeni kök hücrelerin gelmesini ve bu kök hücrelerin etkinliğinin artmasını sağlar. PRP sağlıklı cilt dokusunu korurken ciltte iyileşme ve onarımı hızlandırıcı etki sağlar. Kök hücre tedavisi ise yeni ve sağlıklı hücrelerin oluşmasını ve bu yolla cilt dokusunun iyileşmesi ve yenilenmesini sağlar. Belli durumlarda kök hücre ile PRP tedavileri eş zamanlı uygulanarak daha tatmin edici sonuçlar alınabilir.
Kök hücre enjeksiyonu kaç seans uygulanır?
Kök hücre enjeksiyonunun etkileri ilk uygulamadan itibaren ortaya çıkar. Bu açıdan diğer benzer uygulamalardan daha hızlı bir etki mekanizmasına sahiptir. Uygulamanın etkisi birkaç yıl boyunca devam eder. Hastanın beklentileri, ihtiyaçları ve hekimin uygun görüşü ile uygulanacak sıklık tespit edilir.
You must be logged in to post a comment.